Even voorstellen… wie ben ik?

 

Ik ben Marije Hendriksen-Quaedackers (BIG-registratienummer 19066635725), geboren in Limburg in 1977. Sinds mijn studietijd woon ik in Tilburg. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Van jongs af aan hebben mensen en hun levensverhalen mij geboeid. Hoe zij in het leven staan. Welke problemen zij tegenkomen op hun pad. En hoe zij hier oplossingen voor vinden.

Na het behalen van mijn diploma, ben ik vanaf 2001 tot en met 2016 werkzaam geweest bij een GGZ-instelling. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in diagnostiek en behandeling van diverse klachten. Met name heb ik toen gewerkt met mensen die last hadden van psychotische klachten, autisme spectrumproblematiek en/of persoonlijkheidsstoornissen.

In 2016 is de wens ontstaan mijn eigen psychologiepraktijk binnen de zogeheten Basis GGZ te starten. Ik vind het belangrijk met oprechte aandacht naar het verhaal van de persoon tegenover me te luisteren. En zo iemand doeltreffend te helpen zijn/haar problemen te overwinnen. Daarbij maak ik vooral gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR).

De behandeling van depressieve klachten en klachten ten gevolge van (complexe/gestagneerde) rouw en/of trauma heeft mijn speciale interesse.

 

Update d.d. 18 juli 2024: De praktijk is momenteel gesloten in verband met vakantie. De wachtlijst wordt na de zomervakantie (half augustus) weer geopend voor een beperkt aantal plekken (startend in september). Helaas kan ik geen mensen van VGZ meer aannemen.

 

NB: Psychologiepraktijk Vertrouwen heeft alleen contracten met CZ, VGZ en Zilveren Kruis!

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.
Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart (de Treeknormen).